Lóerő

2015.08.19. 17:25

Ittasan az utakon

Zalaegerszeg - A júniusi európai akcióban több mint 1,1 millió alkoholszondás ellenőrzésre került sor a közutakon. A pozitív eredmények száma meghaladta a 16 ezret, számol be a balesetmegelőzési bizottság honlapja.

Zalai Hírlap

A TISPOL (European Traffic Police Network) 2015. júniusában hajtotta végre az Alcohol&Drugs (röviden: A&D) megnevezésű kampányát. Ebben 26 európai ország vett részt. A rendőrök június 1-7. között összesen 1.104.879 alkalommal ellenőriztek alkoholszondával járművezetőket. Ebből 16.497 esetben a mért limit meghaladta a jogszabályban rögzített felső értéket, s ittas vezetés miatt eljárás indult. Ez a szám azt jelenti, hogy átlagosan számítva minden 66. járművezető ittas volt az ellenőrzés idején (az elmúlt évben a TISPOL kétszer hajtott végre hasonló A&D ellenőrzés, akkor 63., illetve 59. járművezetővel szemben állapították meg az ittasság gyanúját.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!