Lóerő

2015.11.10. 15:53

Kalandos rallycross viadal

Veszprém megyében, a nyírádi Vörös Katlan Arénában rendezték meg a Rallycross Országos Bajnokság utolsó előtti futamát. A viadalon - mely beleszámított a Közép-EurópaKupasorozatba is - több zalai pilóta is érintett volt.

Varga Andor

A zalaegerszegi Répási Róbert például egyversenyes "kirándulást" tett a Super Touring Cars kategóriába, ahol Volkswagen versenyautójával abszolút 4. helyezést ért el. A szintén VW Golffal versenyző Kovács László az előfutamokon jól szerepelt, ám kuplunghiba miatt az elődöntőben nem tudott rajthoz állni, és a 10. helyen végzett.

Lakatos Lénárd és Siebel Balázs a Magyar Kupa 1,4-es, illetve 1,6-os kategóriájába nevezett. Mindkettejüknak kalandos versenyük volt. A második előfutamon Lakatos Suzukiját kiforgatták és az első futómű rommá tört, míg Siebel nagy sebességgel a gumifalba vágódott, összetörve Toyotája jobb oldalát. Az éjszaka folyamán mindkét kocsit sikerült összerakni, és pilóták a harmadik előfutamban javítottak, az elődöntőbe jutottak. Lakatos még innen is tovább lépett, és a döntőben megszerezte a kategória második helyét, míg Siebel az 1,6-osok között a negyedik helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!