Lóerő

2016.09.04. 17:40

Krosszosok a katlanban

Nagykanizsa - A minicross országos bajnokság futamait, valamint az egykori Nyugat Kupából lett Mxmania sorozat aktuális versenyeit rendezték a hét végén a motokrossz katlanban.

Kühne László

Már szombaton reggelre nagy sürgés-forgás zajlott a Petőfi utcai krosszpálya térségében, pedig akkor még csupán az edzésekkel indítottak a motorosok. Előbb egy szabadedzés, majd a mért kvalifikáció következett, így az indulók a délutáni futamokra kellően feltérképezhették a versenyhelyszín ugratóit, kanyarjait, lejtőit. A pontosan 149 induló a minicross résztvevőin túl 8 országból érkezett nemzetközi mezőnyt takart, hiszen a házigazda magyarokon kívül voltak nyeregben csehek, osztrákok, románok, szlovákok, szlovének, sőt, még bolgárok és két görög motoros is. Az utánpótlás 50 ccm-es kategóriájában rajthoz állt például a Kanizsa Motocross SE nagy tehetsége, Horváth Ádám is.

Látványból a fiatalok futamain sem volt hiány szombaton Fotó: Gergely Szilárd

- Úgy gondolom, méltán volt remek visszhangja a rendezvényünknek, hiszen nem csupán az indulók nagy létszáma, de a közönség is sokat emelt a színvonalon - fogalmazott Venszl Zsolt, a KMSE elnöke. - Külön örülünk, hogy házigazda egyesületként számos dobogós helyezést szereztek fiataljaink, rutinos motorosaink, valamint szlovén krosszosaink.

Győztesek és zalai dobogósok. Minicross, 50 ccm maxi: 1. Horváth Ádám (KTM, Kanizsa MSE). 50 ccm mini: 1. Osztotics Patrik (KTM, Kőszárhegyi MC), 2. Toldi Ádám (KTM, Kanizsa MSE). 65 ccm: 1. Técsi László Márk (KTM, HELL KTM Kecskemét Team). 85 ccm: 1. Kovács Ádám Zsolt (KTM, Team HTS KTM). Nők: 1. Molnár Alexandra (Yamaha, MAMI Team Fehér), ...3. Czigány Andrea (Yamaha, Kanizsa MSE). I. osztály, MX1: 1. Szőke Márk (Suzuki, Team Tóth Suzuki). MX2: 1. Csömöri Krisztián (Kawasaki, DSF Extrém SE). II. osztály, MX1: 1. Rácz Zoltán (KTM, DSF Extrém SE), 2. Bérdi Dániel (Yamaha, Kanizsa MSE). MX2: 1. Klausz Norbert (szlovákiai, KTM), 2. Czigány Gergely (KTM, Kanizsa MSE).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!