Lóerő

2017.02.16. 18:18

Mese a bevont rendszámról és forgalmiról

Zalaegerszeg - Külföldön bevont forgalmi engedélyek pótlását kérték azok a férfiak, akik ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

Fiat Ducato teherautójával és ismerőse gépkocsiszállító pótkocsijával a teherautó üzembenntartója 2015. június közepén Németországba utazott. Ausztriában járva az A1-es autópályán a rendőrök megállították ellenőrzésre és a tapasztalt műszaki hiányosságok miatt bevonták a teherautó, valamint a pótkocsi forgalmi engedélyét, levették a járművek rendszámát is. Hazatérve a férfi visszaadta az utánfutót és elmondta, mi történt, átadta az osztrák hatóságtól az intézkedésről kapott iratokat is. Ezt követően pár nappal a pótkocsi tulajdonosa az egerszegi kormányablakban bejelentette, hogy a rendszámtáblát és a forgalmi engedélyt ismeretlen körülmények között elveszítette és kérte az átrendszámozást, a forgalmi engedély pótlását. Ekkor arról is nyilatkozott, hogy nem rendőri intézkedés miatt vonták be a rendszámot és forgalmi engedélyt. Hasonlóképpen járt el a Fiat Ducato üzembenntartója is. Ő azt állította, hogy Türjén veszítette el a forgalmi engedélyt.

A megyei főügyészség tájékoztatása szerint a két férfi ellen közokirat-hamisítás miatt emelt vádat az egerszegi járási ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!