Lóerő

2017.05.05. 15:30

Mobil járműipari szakkiállítás - Zalaegerszeg a nemzetközi járműfejlesztés új központja

A zalai megyeszékhely történelmének egyik legfontosabb beruházása előtt áll. Május 19-én teszik le az európai és nemzetközi szinten egyedülálló járműipari tesztpálya alapkövét és a tervek szerint már jövőre megkezdődnek a jövő autóinak a tesztjei. A beruházás új munkahelyeket teremt és helyzetbe hozza a helyi vállalkozókat is.

Zalai Hírlap

Magyarország kormánya Zalaegerszegen jelölte ki annak a járműipari tesztpályának a helyszínét, amely évtizedekre komoly fejlődési pályára állítja a várost. Olyan lehetőségről van szó, amely eddig még nem volt a megyeszékhely életében.

A projektben részt vevő nemzetközi és hazai vállalatok, kormányzati, illetve más szakmai szervezetek és tudományos intézmények június 1-jén és 2-án a Mobil Járműipari és Logisztikai Szakkiállítás, Konferencia rendezvényen mutatják be terveiket és elképzeléseiket. A találkozó látogatói megismerik, hogy a tesztpálya miként alapozza meg Zalaegerszeg gazdasági és infrastrukturális bővülését, miként modernizálja az oktatást és kutatás-fejlesztést, illetve hogyan teremt új munkahelyeket.

Már megjelentek a városban a járműipari beruházásokat tervező társaságok, valamint az autógyártással foglalkozó cégek körében is megindult az érdeklődés. A járműipari tesztpálya azonban nemcsak a gépipar óriásairól és az infokommunikációs nagyvállalatokról szól, hanem a magyarországi beszállítókról, vagy a projektben szerepet vállaló zalai alvállalkozókról. A beruházás átalakítja a régió életét, hiszen a Zalába érkező tesztelők már a közeljövőben is számos szolgáltatást vesznek igénybe: bővíteni kell a helyi szolgáltatásokat, ahogyan a vendéglátói, idegenforgalmi kapacitást is. A tesztpálya számtalan zalai és magyar vállalkozásnak biztosít lehetőséget.

Zalaegerszegen álmodják és tervezik meg a modern közlekedést. A járművek fejlesztése és tesztelése így nemcsak ipari létesítményeket, az infrastruktúra bővülését jelenti, hanem a helyi szakképzés és a felsőoktatás átalakítását is. Olyan korszerű tudáshoz jutnak majd a diákok és hallgatók, amelyre valóban szükség van. Az új autókat megálmodó, megtervező mérnökök és szakemberek képzését úgy alakítják ki, hogy azok kielégítsék az autógyártás és az infokommunikációs iparágak szakemberigényét.

Hatalmas előrelépést jelent Zalaegerszegnek, hogy mintegy 300-350 kutatói, fejlesztői és mérnöki állás jöhet létre az itt tesztelő cégek révén. A tervek szerint a tesztpálya és kiszolgáló egységei legkevesebb 100-150 embert foglalkoztatnak majd, közvetett módon pedig ennek a sokszorosát. Az idő előre haladtával pedig a tesztelők egyre több szolgáltatást akarnak itt igénybe venni, ami szintén munkahelyeket teremt.

A Mobil Járműipari és Logisztikai Szakkiállítás és Konferencia vár mindenkit, aki szerepet akar vállalni nemcsak Zalaegerszeg, hanem az egész ország gazdaságát meghatározó beruházásban. A találkozó lehetőséget biztosít a résztvevő autóipari, beszállítói, informatikai cégekkel való kapcsolatteremtésre és a projektben való üzleti, vagy éppen gyártói részvétel megalapozására.

A rendezvényre 2017. június 1-jén és 2-án Zalaegerszegen kerül sor, a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban.

Ha úgy érzi, hogy vállalkozásának helye van a kiállításon és szívesen megmutatná magát, akkor jelentkezzen Ódor Péternél a 20/402-9659 telefonszámon vagy az [email protected] email címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!