Lóerő

2017.05.25. 12:08

Repülő autók? Sofőr nélküli buszok?

Számtalan elképzelés van a fejünkben arról, hogy milyen lesz a jövő autója és közlekedése. Számos film repít bennünket a jövőbe, ahol repülő autók, sofőr nélküli járművek száguldanak. Mennyire távoli ez a jövő?

Mihály Szilvia

Az I. Mobil országos járműipari ás logisztikai szakkiállítás és konferencián előadások és szakmai kiállítók révén ismerhetjük meg a járműipari trendeket, és a közeljövőben megvalósuló projekteket.

A zalaegerszegi tesztpálya kiváló helyszín lesz az autógyártó cégek számára, hogy fejlesztéseiket kipróbálják, hogy a fantasztikus filmekben látott ötletek egy részét mindennapi közlekedési formává tegyék.

Ez a kis film a 2030-ra tervezett változásokat mutatja be:

A Mercedes koncepciója szerint akár 20 év múlva valósággá válnak az önvezető autók és okos városok.

Az okos autók, okos utak, városok mellett az okos otthonok sem elképzelhetetlenek a nem túl távoli jövőben.

Ez a film bemutatja, hogy áll rendelkezésére az embernek egy-egy gombnyomással az autója, a lakása, mennyivel kényelmesebb és biztonságosabb lesz a közlekedés és az otthonunk.

Míg 20 éve mosolyogtunk a Knight Rider film főszereplőjén, aki az óráján keresztül beszélgetett az autójával, addig ez ma már az okos telefonok, és személyi asszisztens programoknak köszönhetően lassan hétköznapi technológia lesz.

Ha szeretné közelebbről látni a jövő járműipari trendjeit, jöjjön el az I. Mobil országos járműipari ás logisztikai szakkiállítás és konferenciára!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!