Lóerő

2016.10.13. 15:58

Szépségdíjas barna bömös - Annyira olcsó volt, hogy először bontásra és alkatrésznek szánta

Zalaegerszeg - Majdnem bontás vár a barna bömösre, ám fiatal gazdája megmentette, kicsinosította és azóta szépségversenyen arat vele.

Arany Gábor

Az egerszegi Molnár Richárd legutóbb a megyeszékhelyen, október 2-án megrendezett márkafüggetlen autós találkozón állt a képzeletbeli dobogóra két kategóriában is. BMW-jét legszebb német autónak választották és megkapta az ezüstérmet a legalacsonyabb gépkocsik között is.

- Nem való rossz utakra - ismerte el a 22 éves fiatalember, aki gyerekkorában jegyezte el magát a gépjárművekkel. Ahogy tehette, robogóra pattant, majd ügyes és haszonnal is járó csereberékkel lépegetett előbbre, váltotta egyre jobbakra a kétkerekűit. Az ezzel járó haveri bütykölések, tuningok és csinosítgatások a mindennapjai részévé váltak. Az autózás kora 2012 januárjában köszöntött rá, jogosítványt kapott. A Skoda Superb volánja mögött szerzett rutin után adódott, hogy hasonló méretű autót keressen, így Audi A 6-ossal kezdte, majd rövidesen már E 36-os BMW-t hajtott.

- Csinosítgattam, Alufelniket kapott, zeneközpontot építettünk bele, leültettük - sorolta. Aztán tavalyelőtt májusban összeakadt az 1999-ben gyártott barna E 46-os BMW-vel.

- Olyan olcsón kínálták, nem lehetett otthagyni. Motorhibás volt, először bontásra szántam, de aztán életre keltettük és következett az átalakítás. Ezt is leültettük, zene került bele, kicseréltem a tükröket, az M-változat optikai tuningját kapta meg - mondta Molnár Richárd, aki azt is elárulta, szerinte a rend őrei túlzott szigorral szokták ellenőrizni. Emiatt soron kívüli műszaki vizsgára megy. Egyebek mellett a 18 colos felnit tették szóvá, pedig ezzel műszakizott korábban, csak kimaradt a forgalmiból. Szerencsére a vizsgán készült fotók őt igazolják, de hiába győzködte a rendőröket. Azt se hitték el, hogy a belső tükörre kabalából akasztott rózsafüzér és tangabugyi nem zavarja a kilátást.

A barna szépséggel rendszeres résztvevője az autós találkozóknak. Eddig nyolc díjat kapott, s már készül a következőre, a kanizsai évadzáróra, amit október 22-én rendeznek a reptéren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!