Lóerő

2015.08.09. 16:18

Traktorverseny - Közel száz munkagép vonult fel

Barlahida – Második alkalommal rendeztek mezőgazdasági géptalálkozót a zalai községben. A rendezvényen közel száz munkagép vett részt.

Gyuricza Ferenc

– Tavaly sáros, idén poros – jellemezte a rendezvény körülményeit az egyik főszervező, Horváth Péter. Valóban, a kánikulai forróság miatt a falu mellett kijelölt versenypályát időnként belepte a por, de ez sem a nézőket, sem a munkagépek pilótáit nem zavarta, mindhárom meghirdetett versenyszám iránt nagy volt az érdeklődés.

– A találkozó megrendezésével az volt a célunk, hogy a traktorosoknak is legyen egy napja, ahol bemutathatják tudásukat, eljátszadozhatnak a gépeikkel – folytatta a rendezvény másik házigazdája, Hári István. – Az ismerőseink közt ugyanis rengeteg az olyan személy, akit munkája köt a traktorokhoz, vagy van saját munkagépe. A versenyfeladatokat úgy állítottuk össze, hogy azok a mindennapi rutinhoz kötődjenek, ezért különösebben nem kellett készülni rájuk.

A találkozón mintegy száz munkagép jelent meg. A legnépesebb mezőny a szlalomozásban gyűlt össze, egész délelőtt zajlottak a futamok. Délutánra maradt a pótkocsis tolatás és a pulling, de közben a felvonultatott munkagépekkel különböző bemutatókat is tartottak, illetve szépségverseny is zajlott a találkozón, ennek zsűrijébe találomra kértek fel néhány személyt a nézelődők közül a szervezők.

– Nagyságrendileg ugyanannyian vagyunk, mint tavaly – folytatta Hári István. – Egy kicsit bezavart, hogy munkanap van, de aki tehette, így is eljött. A legtöbben továbbra is Zalából érkeztek, de akadt nevező Veszprém megyéből is.

Az életkort tekintve is változatos volt a mezőny, a legfiatalabb versenyző egy 14 esztendős fiú, Hári Zotán volt.

– Tavaly is itt voltam a találkozón, s miután már akkor is nagyon tetszett, ezért aztán nem volt kérdés, hogy idén is benevezek – válaszolta kérdésünkre a lickóvadamosi Fitos Balázs, aki John Deere 7830-as típusú munkagépével nemcsak a leggyorsabb időt futotta a nagy kategóriában a szlalompályán, de pullingban is az élen végzett a 200 lóerő teljesítményűek versenyében. A találkozó további nyertesei egy nagykutasi Kft. munkatársai (szlalom kis kategória), Sebők Péter (tolatás), valamint Nagy Péter Félix, Cirkovics Dániel, Nagy Zsolt, Sebők Péter és Nagy Péter (valamennyien pulling) lettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!