Lóerő

2017.07.13. 14:20

Ungarische kalocsai - A VW-találkozón a 300 legszebb Golf közé is bekerült

Hatalmába kerítette a német márka iránti rajongás Kurucz Lászlót. A férfi két Suzuki Swiftet cserélt le Volkswagen Golfra, mely kivételes megjelenésével mindenkinek a figyelmét felkelti.

Benedek Bálint

Ennek ékes példája, hogy a kanizsai Olajbányász pálya parkolójában elkészített interjú közben az arra járók percekig nézték. Néhány autós pedig csak azért hajtott be, hogy közelebbről szemügyre vegye. Ez a fajta reakció a tulajdonos szerint mára természetessé vált, hiszen ha valaki foglalkozik a verdájával, a törődés meglátszik a külső megjelenésen.

- Az autót 2011 februárjában gyári állapotban, zalaegerszegi kereskedésben vettem - mesélte az útellenőrként dolgozó László. - Először Golf II-t szerettem volna, de megláttam ezt a speciális jazzblue színben pompázó háromajtós Golf IV-es példányt és nem is vacilláltam. Mindig is szerettem tuningtalálkozókra járni, csodálni a szebbnél szebb épített autókat, így a hobbimat idővel az autón is lehetett látni. A gyári kiegészítők híve vagyok, ezt támasztja alá a jelenlegi profil. Igyekeztem olyan stílust adni az autónak, ami nemcsak szép, de az egyéniségemet tükrözi. Ezért az eltelt hat év alatt került rá utángyártott lökhárító, a sportos verzióra jellemző küszöbök és az eredetinél nagyobb visszapillantó tükrök.

Kurucz László figyelt arra, hogy a kocsija minden szabályozásnak megfeleljen.

- Az országban az átalakítások hivatalosítása nehézkes, forgalmi engedélybe kerülhet, ha esetleg egy Nemzeti Közlekedési Hatóság vagy egy rendőrségi igazoltatás során kiderül, hogy illegális átalakítást észlelnek - tette hozzá. - Egy alapos reform ráférne a Közlekedési, Hírközlési és Építésügyi Minisztérium (KÖHÉM) rendeletre, akkor több szép autóval találkozhatnánk. Nem voltam rest, sőt némi pluszköltséget is megért, hogy végigjárjam a hivatalos utat. A szakvélemény után sikeres átalakítási engedélyt kaptam, így némi futóműállítás sem csaphatja ki a biztosítékot.

A 15 éves autóban 101 lóerős dízelmotor dolgozik, a kilométeróra 215 ezer kilométert mutat. A tulajdonosa a kocsi jelenlegi formájával elégedett, de talán a belső teret bőrülésekre cserélné.

- Naponta használom, hozzám nőtt, több mint hat év alatt ki lehet ismerni az autót, tudod hova kell nyúlnod, ha baj van - mesélte Kurucz László. - Büszke vagyok, hogy a Hungaroringen rendezett Volkswagen-találkozón az ottani szakmai zsűri által kiválasztott 300 legszebb Golf közé is bekerültem. Idén tavasszal pedig az Autós és Motor Tuning Show-n is kiállíthattam a verdát. Ezek is komoly elismerések, de sokkal fontosabb, amikor az emberek méltatják. Gyakran fényképezik, megnézik, a fehér alapon magyar mintás visszapillantó tükör is népszerű, mondhatni: védjegye lett az autónak. Egy osztrák találkozón, amikor megpillantották csak annyit mondtak: ungarische kalocsai. A külföldi kocsikon általában erre az apróságra nem figyelnek, viszont ezzel az egyedi megjelenéssel itt Európában büszkén hirdetem: magyar vagyok.

 

Kurucz László hozzátette: bár a kocsi évek óta nem változott lényegesen, a felniket viszont gyakran lecseréli. Előfordult, hogy az évszakokkal együtt változott, de a jelenlegi verzió sokkal dögösebbé varázsolta, mint az eddigiek, így talán az újságban is büszkén "pózolhat".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!