Lóerő

2017.08.10. 13:35

Veterán és új vasak találkozói a hétvégén megyeszerte! - A Válicka menti traktor- és géptalálkozó elmarad (Frissítve)

KÖRKÉP Gazdag programkínálat vár a hétvégén régi és új gépek szerelmeseire. Veterán motorkerékpárok, traktorok, és autók találkozóját tartják több helyen.

Arany Gábor

A veterán autók és motorok 22. nemzetközi Zala menti találkozóját tartják Zalaegerszegen. A résztvevők az egyetem Gasparich úti kollégiumában kapnak szállást, innen indul szombaton 9 órakor a túra. A kiindulási pontra a Pókaszepetk, Türje, Sümeg, Zalaszántó, Kisgörbő, Kemendollár útvonalon térnek vissza kora este a veterán járművek. Nem maradhat el a városi felvonulás sem. A oldtimer járművek konvoja vasárnap 9 órakor indul a Platán sorról érintve a Kertvárost, majd a központon át a Kosztolányi, Kossuth és Mártírok útján keresztül jut el a Zala Plázához, ahol 10 órakor kezdődik a szlalomverseny. A járművek s vezetőinek ügyességi próbája alatt megtartják a pedálos kisautók, valamint a kanizsai oldtimer kerékpárosok velocipédes bemutatóját.

A hét végén tartják meg az első alkalommal a márkafüggetlen autós és motoros tuning találkozót Zalalövőn az ifjúsági és szabadidő parkban. A program szombaton 14 órakor megnyitóval kezdődik, amit a nevezések követnek. Lesz kipufogók decibelversenye, autóhifik hangnyomásmérése, valamint kellő számú jelentkező esetén 15 órától tartják meg az autók és motorok szépségversenyét.

Ilyen szépségek is érkeznek a XXII. Zala menti találkozóra Fotó: Arany Gábor

Sajnos a csütörtöki vihar tönkretette a Zalaegerszeg botfai részébe vezető út északi oldalán a Válicka menti traktor- és géptalálkozó helyszínét, így a rendezvény elmarad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!