Lovászi

2017.01.25. 18:25

A kultúra napját ünnepelték

Lovászi – Irodalmi esttel ünnepelték a magyar kultúra napját a településen, a helyi Olajbányász Nyugdíjas Klub Egyesület szervezésében.

Korosa Titanilla

Az Olajbányász Művelődési Házban megtartott program vendége Vargáné dr. Geresits Gizella lenti költő, nyugalmazott pedagógus volt, aki előadásában az egyetemes és magyar kultúráról is beszélt saját munkássága mellett. Szólt a kultúra eredetéről, funkciójáról és kitért arra is, hogy ezt az ember, mint felsőbb organizációt hogyan teremtette meg már a kezdetekkor és fejlesztette tovább, majd a harmadik évezred kihívásaira is felhívta a figyelmet.

Az est vendége Vargáné dr. Geresits Gizella (balra) költő volt, mellette Gyulavári Adrien, aki zenei produkcióval lépett fel

Az esten szó volt a magyar irodalomról is, ami egyben történelmünk összefoglalója. A regényirodalom mellett például József Attila és Babits Mihály költészetét is érintette az előadó, illetve saját művei közül is elhangzott néhány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!