Márokföld

2016.04.13. 18:15

Tűz és füst a márokföldi szállodában - Gyakorlaton a lenti tűzoltók

A lenti hivatásos tűzoltók parancsnoki ellenőrző gyakorlaton bizonyították felkészültségüket szerdán délelőtt Márokföldön.

Az ellenőrző gyakorlat célja a szerelési, helyismereti, szituációs begyakorló gyakorlatokon elsajátított ismeretek ellenőrzése, a tűzoltás, műszaki mentés vezetésének, a tűzoltásnál szervezhető beosztási feladatok gyakorlása és az ezekkel kapcsolatos ismeretek ellenőrzése volt.

A Lenti Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnokhelyettese, Molnár Ferenc Gábor tűzoltó százados által szervezett gyakorlat feltételezése szerint a szállásépületben a hotel egyik dolgozója gomolygó füstöt érzékelt, s a sűrű füst miatt már nem tudta az apartman tűzzel érintett részét megközelíteni, így a tűzre vonatkozó segélyhívás során arra sem tudott választ adni, hogy a tűz hány helyiséget érint, s hogy abban tartózkodik-e valaki.

Fotó: Horváth Szabolcs és Kalamár Szabolcs

A feltételezett káresemény imitált felszámolásához a Lenti Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságról egy gépjárműfecskendő, egy vízszállító és egy magasból mentő érkezett. A lenti hivatásos tűzoltók elsődlegesen arra fokuszáltak a felderítés során, hogy az épületben bent rekedt-e valaki, felkészülve az esetleges gyors életmentés szükségességére, persze mindezt légzésvédelem mellett, hisz az épület érintett részét a feltételezés szerint már átláthatatlan sűrű füst borította. A füst miatt bennrekedt személyt a tűzoltók rövid idő alatt felkutatták s kimentették, majd vízsugarakkal oltották el a feltételezett tüzet.

A gyakorlat végrehajtását a tűzoltóparancsnok megfelelőre értékelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!