Miháld

2016.08.13. 10:31

Kis pecások, nagy lógatása

Miháld - Gyereksereg foglalta el tegnap kora reggel a község halastavát. Azért, hogy kifogják az összes bodorkát és szélhajtó küszt a tóból.

Szabó Zsófia

Természetesen nem illegális hal-, vagy tófoglalásról volt szó. A település vezetése és a helyi horgászegyesület szervezett ismét az apróságok számára horgászversenyt.

- Legutóbb pünkösdkor invitáltuk a pecáskedvű ifjúságot házi horgászrangadóra – mondta Gerő Sándor polgármester. – Ám akkor az égiek nem voltak kegyesek a versenyzőkhöz, akik a rossz időjárás ellenére is csapatostól, majd’ húszan, érkeztek a mini rangadóra – tette hozzá.

Ezért kedveskedtek újabb, programokkal színesített rendezvénnyel a szervezők a jövő generációnak.

Jakabfi Lajos kisfiának, Lalikának segít a versenyen. A székből a kisebbik Jakabfi, Attila figyeli a családot. A háttérben Kutasi Lili (Fotó: Szakony Attila)

- Én már régóta horgászom, tudom, mire buknak a halak. Rendesen be kell őket etetni– mesélte az egyik, mindössze három éves pecás, Jakabfi Attila, miközben „rutinosan” emelt ki a spiccbottal egy ficánkoló bodorkát.

A versenyt 48 kisküsszel Tarr Ádám nyerte, míg a lányoknál, 36 uszonyossal, Tollár Lia Hanna.

Címkék#Miháld

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!