Murakeresztúr

2016.07.20. 12:13

Fejlesztenek és bizakodnak is

Murakeresztúr – A megyei III. osztály déli csoportjának címvédője mindössze egyetlen vereséget szenvedett el tavaly. A felsőbb osztályba kerülés mégsem sikerült, ennek ellenére optimisták a helyi klub vezetői.

Benedek Bálint

– A feljutás sajnos nem sikerült, de nem a pályán elért eredmény miatt, hanem mert gazdátlan lett volna az utánpótlás korosztály – mesélte Visnovics László, a csapat edzője. – Most van egy évünk, hogy erre a problémára megoldást találjunk. Ehhez természetesen meg kell ismételni a tavalyi eredményt, amire úgy gondolom jó esélyünk van. A keret – néhány változást leszámítva – megmaradt, illetve külön öröm, hogy továbbra is a soraink között tudhatjuk a rutinos Szabó Istvánt, aki az előző szezonban 47 gólig jutott.

A nyári felkészülést a körülmények javításával igyekszik segíteni a klub vezetősége. Nemrég újult meg a sportpálya teljes környezete. Új korlátok, labdafogó háló is segíti majd a játékosok munkáját. Mindezek mellett, a fű megfelelő gondozásának érdekében új öntözőberendezést is kiépítettek. A fejlesztések összesen 11 millió forintba kerültek, amelynek egy részéhez a TAO támogatás útján jutott az egyesület.

Szilveszter Krisztián (elől) éppen súlyzós edzést végez. A nemrég átadott konditerem iránt egyre nagyobb az igény
Fotó: Szakony Attila

A sportkör elnöke, Polgár Róbert atya, aki egyben a csapat játékosa is elmondta: a pálya körüli munkálatok mellett, máshol is próbálnak fejleszteni.

– Idén tavasszal elkészült a konditermünk, összesen 2 millió forintot fordítottunk a kivitelezésre, melynek 10 százalékát önerőből finanszíroztuk – mondta az elnök, aki hozzátette: az érdeklődés egyre nagyobb, így további bővítést tervezünk.

Polgár Róbert elmondta: az edzések színvonalának javítása érdekében új kiegészítőket, például labdákat, mezeket, bójákat vásárolt az egyesület.

A felkészülést pedig már szombaton elkezdi a csapat, egy nagypályás futballtorna keretében. Tótszerdahely és Tótszentmárton mellett két horvát csapat látogat a településre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!