Nagybakónak

2017.06.11. 15:44

Amikor a vaddisznó századszor is elterül - Vadászok juniálisa a Csirkevölgyben

Vadászok juniálisára került sor nemrég a Zalaújlak és Nagybakónak között található Csirkevölgyben.

Horváth-Balogh Attila

Zalaújlak és Nagybakónak között található a helyiek által Csirkevölgynek nevezett. Vadállománya, természeti szépsége miatt egy újonnan alakult vadásztársaság is ezt a nevet vette föl.

Fotó: Fülöp Istvánné

A vadászat csendet, türelmet, nyugalmat igényel. Ahhoz, hogy valaki tényleg sikeres legyen a vadászatban, valóban sok-sok kitartásra és a vad nyugalmára is szükség van. Természetesen kell a vadász mögé egy olyan család is, amelyik tolerálja a vadász-életmódot választó társ hobbiját. A vadásztársak ismerik egymást, hiszen mindig tudják, ki melyik lesen várja élete vadját. Annak érdekében pedig, hogy a családtagok is megismerjék egymást, a vadásztársaság juniálist rendezett nemrég. Finomabbnál finomabb, titkos receptek alapján készült étkek születtek a fakanalat forgató szorgos kezek alatt: halászlé, pecsenye, pörkölt, saslik, babgulyás, csirkehús – és igazi házi rétes. A vetélkedők, íjászat, lövészet, elhangzó vicces történetek (amikor egy vadat már századszor ejtenek el), az „öreg" vadászok élménybeszámolói, a feleségek, barátnők, családtagok jó hangulatú beszélgetése emlékezetessé tette a juniálist.

Címkék#juniális

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!