Nagygörbő

2015.07.21. 15:47

Nyaralj nálunk mozgalom indult - Egy házaspár felajánlotta vendégházát, rászoruló családokat fogadnak

Nagygörbő - A tavasszal Sümegcsehiből egy közösségi oldalon indult kezdeményezés, a „Nyaralj nálunk ingyen!” mára országos mozgalommá nőtt.

Civil Tudósítónktól

A lényege, hogy nehéz sorsú családoknak, nagycsaládosoknak, akik talán még sohasem nyaraltak, vagy rossz körülményeik miatt nem is gondolhatnak kikapcsolódásra, ingyenes nyaralási lehetőséget biztosítsanak.

A felhívásra felfigyelt a háromgyerekes Kozma Gábor és felesége, Viktória. A házaspár a nagygörbői négy apartmanos vendégházát ajánlotta fel egy hétre. Több mint száz jelentkező (vagy mások által javasolt család) közül választották ki azt a négy családot, amelynek tagjait fogadták. Kozma Gábor megjegyezte, hogy sokan szerénységből vagy szégyenérzetük miatt nem mernek jelentkezni, ezért többször előfordul, hogy mások küldik el javaslatukat.

Az előadásokra a környező falvakból is meghívták a gyerekeket. Fotó: Kozma Gábor

A Kozma család nemcsak a szállást adta, hanem felajánlásokat kért és kapott a vendégek szállításához, élelmezéséhez és szórakoztatásához, így téve felejthetetlenné a náluk töltött hetet. Volt, aki a reggeliztetést vállalta, múzeumi- vagy fürdőbelépőt adott, étellel segített, de önként jelentkezett és műsorával szórakoztatta a vendég gyerekeket Ribizli bohóc Pécsről és a Kossuth-díjas Huzella Péter is. A négy család – nyolc felnőtt és tizenöt gyermek (4 hónapostól 18 évesig) – Bölcskéről, Lakitelekről, Ócsáról és Pilisről érkezett a Nyaralj nálunk ingyen! programra Nagygörbőre.

Országszerte már mintegy ötezer ingatlantulajdonos csatlakozott a jótékonysági akcióhoz, támogatva a nehéz helyzetű családok kikapcsolódását.

Címkék#Nagygörbő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!