Nagykanizsa

2009.07.14. 02:28

Asterix táborban

Nagykanizsa (hba) - Ismét megrendezi hagyományos nyári táborát a Szent József-plébánia, ahova még várnak jelentkezőket. A keretet ezúttal a képregényhős Asterix története adja.

zaol.hu

Horváth Lóránt plébános elmondta: harmadik éve, hogy hittantábort rendeznek fiataljaiknak. A program népszerűségét bizonyítja, hogy nemcsak a város területéről és Dél-Zalából érkeztek jelentkezők, hanem Budapestről is. A népszerűség alapja minden bizonnyal az, hogy évről évre más és más sztori köré épülnek a foglalkozások. Tavalyelőtt Narnia-, tavaly indiántábort rendeztek, idén pedig az Asterix-történetből merítenek ihletet.

- Asterix és a 12 próba a fejezet címe, mely a július 20. és 30. között Pécs közelében, Magyarhertelenden megrendezendő tábor programjának alapjául szolgál - mondta. - Igyekszünk a képregény képi világát, hangulatát átültetni a tábor napjaira, az egyes próbákat pedig megfeleltetni valaminek a mindennapjainkból. Többek közt lesz gerelyhajítás, barlangtúra és meglátogatjuk a Nyugat-Mecsek gyönyörű helyeit.

Horváth Lóránt hozzátette, egy igazi tábor elképzelhetetlen éjszakai őrség nélkül, így arra is készülhetnek a résztvevők, kiknek sorába még 20-áig elfogadnak jelentkezőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!