Nagykanizsa

2009.08.14. 02:28

Darálják, aprítják - Amit lehet, hasznosít a VIA Kanizsa Zrt.

Nagykanizsa (pa) - A VIA Kanizsa Zrt. megbízásából immár három hete aprítják azokat a fákat és lombokat az állatvásártéren, melyek a nyáron történt rendkívüli viharok során dőltek ki.

Sámel József

Mint azt a társaság főmérnöke, Szabó István elmondta: az év közben kivágott vagy kidőlt fákat évek óta a kiskanizsai állatvásártérre szállítja a VIA Kanizsa Zrt. Az elmúlt három hétben folyamatos volt a feldolgozás, az aprítóberendezés szinte egy pillanatra sem állt le.

- Több okból is kerülhet fa az állatvásártérre, egyrészt az év közben tervezett kivágások okán, másrészt a viharok törmeléke is ide kerül - kezdte a főmérnök. - A lerakott fa feldolgozása több szálon fut, ami fűrészáruként megfelelő, azt természetesen hasznosítjuk, a köztéri bútorok javítását például ebből a faanyagból próbáljuk megoldani. Ezt követően a tűzifának alkalmas fákat válogatjuk szét, hiszen a társaság tulajdonában van néhány olyan épület - Csónakázó-tó Gondnokság, Temetőgondnokság - melyeket fával is lehet fűteni. A semmire sem használható faanyagot pedig ledaráltatjuk, majd a téli időszakban elégetjük.

Mint megtudtuk: az idén nyáron történt hatalmas viharok miatt közel száz köbméternyi kidőlt fát és leszakadt gallyat kellett felaprítani, az elmúlt három hétben szinte csak ezzel foglalkozott a feladattal megbízott vállalkozó.

A gallyak visszametszése egyébként most is folyik a város területén, a napokban például a Rozgonyi utcában és a Bajcsy-Zsilinszky utcában is dolgoztak a Park Kft. munkatársai.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!