Nagykanizsa

2012.03.05. 09:27

Méhész bora a jók között is a legjobb

Kilimán - A helyi méhész, Novák Attila vegyes vörös bora nyerte el a Falu Bora címet a szombati versenyen. A háromtagú szakmai zsűri 5 arany, 16 ezüst és 11 bronz minősítést is kiosztott.

Steyer Edina

Tavaly hagyományteremtő szándékkal indította útjára a dél-zalai település a borversenyt. Akkor 27, idén már 41 fajta bor került a zsűri elé a művelődési házban - tudtuk meg Pusztai Szabolcs polgármestertől, aki hozzátette: nem csak helyi gazdák jelentkeztek a viadalra, a szomszéd település borászai is megmérették boraikat. A szakmai zsűrit Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere - aki egyébként bortörténész is -, Vígh Zsolt miháldi borász, valamint Zsiga Zsolt bortermelő, Nagyrada polgármestere alkották.


Döntésük értelmében a két ősi mesterséggel, méhészettel és borászattal is foglalkozó Novák Attila nedűje nyerte el a Falu Bora címet. Arany minősítést kapott a pötrétei Kantó Gyula, az alsórajki Pusztai István és Lőrincz István Becsehelyről. Utóbbi gazda három különböző borával is a legjobbak közé került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!