Nagykanizsa

2013.01.21. 16:13

A Muravidéki Nótázók népdalkör elismerése

Gubcsi Lajos Ex Libris díjával tüntették ki nemrégiben a Muravidéki Nótázók népdalkört - tudtuk meg Cseke Józseftől, a férfikar szakmai vezetőjétől.

Szente Ottó

Az Ex Libris a közgazdász, újságíró, író és költő Gubcsi Lajos által alapított díj, melyet a Magyar Művészetért Alapítvány égisze alatt adnak át minden évben a kiemelkedő magyar ajkú alkotóknak, a szellem és erkölcs személyiségeinek, közösségeinek, határon innen és túl.

- Óriási megtiszteltetés számunkra ez a díj, mellyel az elmúlt 11 évünk munkásságát ismerték el - mondta Cseke József karnagy, akinek népdalegyüttese a Muravidék és a történelmi Zala dalaival örvendezteti meg közönségét minden fellépésükön. Sőt, az év első felében újabb CD-jük is megjelenik a lendvai Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet gondozásában.

Cseke József:  Óriási megtiszteltetés számunkra

- A lemez különlegessége, hogy a budapesti Góbé zenekar kíséri az énekünket - árulta el Cseke József, hozzátéve: a dalokat már kiválasztották, begyakorolták, most már csupán a stúdiómunkálatok vannak hátra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!