Nagykanizsa

2016.04.16. 09:37

Az Úr áldását kérték a városra

Nagykanizsa - Első ízben szerveztek szombaton ökumenikus imasétát a dél-zalai városban. A programon több százan vettek részt.

Szabó Zsófia

A római katolikus, az evangélikus és a református hívek közösen emlékeztek 1690 áprilisára, amikor a város felszabadult a török uralom alól.

- Elődeink kőre fát, fára sindőt tettek. Több mint háromszáz éve így épült újjá Kanizsa. Nem feledjük őket. Azt sem, hogy mi is egyek vagyunk a hitben, felekezeti hovatartozástól függetlenül. S amit teszünk, azt egymásért és a városért cselekedjük - fogalmazott Szűcs Imre, a Jézus Szíve templom plébánosa.

- A legfontosabb, hogy vallás és szeretet mentén éljük a napjainkat – ennek Dénes Sándor Nagykanizsa polgármestere adott hangot, aki maga is csatlakozott a zarándokokhoz, Cseresnyés Péter államtitkárral együtt.

A séta során több helyszínt kerestek fel a zarándokok. Együtt fohászkodtak a Nagy-Magyarország Emlékműnél, a kórházkápolnánál és a temetőben is. Az imaséta végső célpontja a Csónakázó tó volt, ahol sportversenyekkel, játékokkal színesített családi napon ünnepeltek tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!