Nagykanizsa

2016.05.27. 11:19

A beadott kérelmek közel tizenöt milliárd forint összértékű fejlesztést tartalmaznak

Nagykanizsa – Gábris Jácint, a Jobbik önkormányzati képviselője a központi költségvetésből remél támogatást több, a városban megvalósítandó fejlesztéshez.

Szabó Zsófia

Mint arról a képviselő pénteki sajtótájékoztatóján beszámolt: az Országgyűlés alelnökén, Sneider Tamáson keresztül módosító javaslatokat juttatott el a központi költségvetéshez.

– A beadott nyolc kérelem közel tizenöt milliárd forint összértékű fejlesztést tartalmaz – fogalmazott Gábris Jácint, aki hozzátette: mindegyik tétel Nagykanizsa fejlődését szorgalmazza.

– A belváros rekonstrukció folytatásához 500 millió forint kellene – jegyezte meg az önkormányzati képviselő. – Ám fedett buszmegállók építésére, intézmények felújítására, termálfürdő létesítésére szintén szükség lenne – szögezte le.

Gábris Jácint egy önkormányzati tulajdonú üzem létesítését is célként fogalmazta meg.

– Négy milliárd forintból épülhetne egy olyan gyár Kanizsán, ahol a helyi szakképzésből kikerülő fiatalok és a munkanélküli szakmunkások dolgozhatnának – mondta.

Gábris Jácint hangsúlyozta: Zalaegerszegnek is nyújtott hasonló esetben már támogatást az állam, ezt Kanizsával is megtehetné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!