Nagykanizsa

2017.06.21. 17:15

A Délvidéken is otthon érezhették magukat a Péterfy diákjai

Nagykanizsa - A Péterfy-iskola hetedik évfolyamos diákjai a Határtalanul pályázat keretében délvidéki kiránduláson vettek részt.

Pásztor András

A nagykanizsai fiatalok a közelmúltban Szerbiában jártak, ahol rengeteg élményben volt részük.

A kirándulás első napján Szabadkára érkezett a csapat, ahol a városnézés keretében megnézték a szecessziós stílusban épült városházát, majd a Palicsi-tónál tettek rövid kitérőt. A nap végén Csantavér következett, ahol megtekintették a templomot, amely a Szent Péter-bazilika mintájára épült.

A második napon Óbecsére mentek a fiatalok a a Türr István által tervezett zsiliphez, ami a Ferenc József-csatornán található, mely a Dunát és a Tiszát köti össze.

A harmadik napot ismét Óbecsén kezdte a csapat, ahol meglátogatták a Thán-házat, mely Thán Mór festő és Thán Károly vegyész szülőháza volt. A fiatalok elbeszélése alapján itt sok érdekes fizikai, kémiai jelenséget figyelhettek meg, s próbálhattak ki. Ezt követően Szenttamásra vezetett az út, az ottani általános iskolába, ahová magyar nyelvű könyveket és focilabdákat is vittek ajándékba. A műsort követő kötetlen beszélgetés során a gyerekek betekintést nyerhettek a szenttamási iskolások életébe. A csapat ezután Elemérre ment, hogy a templom alatt lévő kriptában, megkoszorúzza Kiss Ernő aradi vértanú sírját. Écskán pedig ahhoz a kastélyhoz látogattak el a kanizsai fiatalok, ahol Liszt Ferenc adta első koncertjét 9 évesen.

A negyedik napon Zenta városával ismerkedtek a fiatalok, majd a kirándulás utolsó állomásaként egy lovas kalandparkba is ellátogattak.

Mint megtudtuk: a péterfys diákok nagyon jól érezték magunkat a négy nap alatt. Sok új barátot szereztek a szenttamási iskolából, akikkel - az internet segítségével - azóta is tartják a kapcsolatot. Szóval a Délvidéken is otthon érezhették magukat a magyar fiatalok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!