Nagykanizsa

2016.06.16. 17:27

A nyugatnak üzenni - Nagy Imrére és mártírtársaira emlékeztek

Nagykanizsa - Nagy Imre miniszterelnökre és mártírtársaira emlékeztek csütörtökön az ’56-os Emlékkertben található kopjafánál.

Pásztor András

A forradalom és szabadságharc 50. évfordulóját ünnepelte a Nagykanizsai Polgári Egyesület. Igen, ünnepelte, mivel a civil szervezet hitvallása szerint ilyenkor a jövőt ünneplik.

– Egyesületünk számára megtiszteltetés, hogy politikusaink szólnak a rendezvényeinken – mondta Kóré Péter elnök, majd hozzátette: csak találgatni tudják, hogy választott képviselőik megbecsülését kik és miért próbálják kikezdeni. – Lehet, hogy egy hiteltelenné vált párt szeretné a szomszéd tehenét is úgy látni? – tette fel a költői kérdést az elnök, majd átadta a szót Balogh László önkormányzati képviselőnek, az ünnepség szónokának.

– Csak akkor lehetünk hűek az ’56-osokhoz, ha megharcoljuk a saját harcainkat, azokat, amelyekért ők az életüket adták – fogalmazott Balogh László. – Most is hasonló a helyzet a kényszerbetelepítés okán. Csak mi magyarok mondhatjuk meg, hogy kikkel akarunk együtt élni, csak mi dönthetünk arról, hogy akarunk-e nemzeteket feloldó Eurábiai Egyesült Államokat. A népszavazás üzenet is. Azt üzenjük vele a nyugat-európai elitnek, hogy kevés embernek lehet sokáig hazudni, és sok embernek lehet kevés ideig hazudni, de sok embernek sokáig nem lehet. És üzenet lesz a magyarokban bízó, átlag nyugat-európai embereknek is, talán majd elhiszik, hogy ők is választhatnak maguknak olyan kormányt, amelyik a saját nemzete érdekeit képviseli és elűzhetik végre azokat, akik eljátszották a bizalmat – mondta Balogh László.

Címkék#Nagykanizsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!