A stafírunghoz készült

2017. február 09., 16:41 szerző: Horváth-Balogh Attila fotós: Szakony Attila
komment
Nagykanizsa – Miközben az asszonyok ujjai közül finom pihék hullottak az asztalra, a férfiak egy-egy jó kancsó vörös-, illetve fehérbor mellett kártyázással múlatták az időt.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A régi paraszti hagyományt, a tollfosztást elevenítették fel csütörtökön a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban a Mamik Hagyományőrző Dalkör, illetve az Eszteregnyei Őszirózsa Dalkör tagjai.

Képünkön az Eszteregnyei Őszirózsa Dalkör vezetője, Bogatin Sándor jóféle bort tölt a tollfosztó asszonyok poharaiba
Fotó: Szakony Attila

– Azért vetődött fel a tollfosztás ötlete, mert szinte kivétel nélkül falun nőttünk fel és szívesen emlékszünk vissza azokra az estékre, amikor akár éjfélig is dolgoztunk mulatozva – bocsátotta előre Gál Ferencné, a 14 tagot számláló Mamik Dalkör vezetője.

– A tollfosztásra általában lakodalmak után került sor, amikor az új asszony stafírungjához készítettük az alapanyagot. A lagziból  maradt ennivaló, pogácsa, bor, amit munka közben elfogyasztottunk, így igazából nem kerültünk a gazdának pluszpénzébe sem.

 

 

 

Horváth-Balogh Attila

2017. február 09., 16:41 szerző: Horváth-Balogh Attila fotós: Szakony Attila

Hozzászólások

Részletes műsor



Műsorok betöltése...