Nagykanizsa

2013.02.17. 12:55

A szépkorúak és a számítógép Nagykanizsán

Nagykanizsa - Pénteken került sor a Halis István Városi Könyvtárban az idősügyi tanács által a nyugdíjas klubok tagjai részére szervezett alapfokú számítástechnika-képzés zárórendezvényére.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt Balogh Istvántól, az idősügyi tanács informatika csoportjának társelnökétől megtudtuk, a tanács és a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület idősügyi munkacsoportja szervezte meg az alapfokú számítástechnikai tanfolyamot a nyugdíjas klubok tagjainak. Az oktatáshoz a tárgyi feltételeket a Halis István Városi Könyvtár biztosította.

- A tanfolyam január 11-én vette kezdetét és most zárult, a résztvevők oklevelet kaptak tanulmányaikról - mondta el Balogh István, aki egyben a képzés vezetője is volt. - Hetente két alkalommal vártuk itt, a könyvtárban az időseket, akik 28-an kezdek bele a képzésbe, s a végére pedig 25-en maradtak. A kurzuson a hallgatók betekintést nyerhettek az internetböngészés, az elektronikus levélküldés és a szövegszerkesztés rejtelmeibe.

Az NRC piackutató tavalyi vizsgálata szerint egyébként az idős, 50 és 69 év közötti netezők száma több mint másfélszeresére nőtt 2009 óta. Ám ebben a korosztályban még így is csak minden 3. szépkorú igazodik el biztonsággal a világháló útvesztőjében, azaz tekinthető netpolgárnak. Van tehát még hova fejlődni.

Az egyik résztvevő, Lovász Lászlóné kérdésünkre elmondta: az internet már nem volt teljesen új a számára, hiszen otthon már szörfölt a világhálón, s kicsit járatos volt a levelezésben is, ennek ellenére gyarapodott plusz információkkal a tanfolyamon.

Korábban például mappákat nem tudott készíteni, de most már ez sem jelent számára problémát. Azt is elárulta: a tanfolyamon résztvevő társai kedvet kaptak a számítógépezéshez, többen is mondták, örülnének, ha lenne folytatás.

Címkék#Nagykanizsa
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!