Nagykanizsa

2015.05.17. 13:41

A szépség és a lóerő dominált Nagykanizsán

Nagykanizsa - Közel félezer autót, köztük igazi kuriózumokat is láthattak az érdeklődők a hétvégén a kiskanizsai repülőtéren, ahol másodízben rendeztek márkafüggetlen találkozót lóerő rajongóknak.

Pásztor András

 

A szivárvány minden színében pompázó kisautók, guruló diszkójárgányok, lóerőtől duzzadó verdák és veterán vasak parkoltak szorosan egymás mellett a kiskanizsai repülőtéren, ahol immár második alkalommal rendezett országos márkafüggetlen autós találkozót a Kanizsa Tuning Egyesület.

– Ezúttal is számos kiegészítő programmal készültünk, az autós szépségverseny, illetve a hangnyomás mérés mellett hengerfej hajító versenyt, valamint alkatrész felismerő vetélkedőt is rendezünk – mondta Jakabfi Dávid, az egyesület elnöke. Hozzátette: nagy tervei vannak a csapatnak, a jövőben nemzetközi találkozókat próbálnak összehozni.

S ha már szóba került a nemzetköziség, érdemes volt elidőzni néhány igazán csodálatos járgánynál.

– Ez a legnépszerűbb és legjobb izomautó az államokban – mutatta nemrég beszerzett Dodge Chellenger R/T típusú autóját Mike Smith, akihez percenként kéretőztek be az anyósülésre.

– Alig egy hónapja vásároltam ezt az 1968-as Oldsmobile Belmontot, ami manapság már elég ritka, tudtommal csak Amerikában van eladó belőle – tette kezét a hatalmas motorháztetőre Ifj. Vig Attila, aki mint mesélte: alapvetően gyári állapotában szeretné megtartani az autót, hogy minél inkább átérezhesse a kor szellemét.

Voltak persze olyanok is, akik a bulizásra helyezték a fő hangsúlyt, mint például a pécsi Izek József, akinek VW Transporterében akár tízen is héderezhettek.

– Egyesek szerint ez a zöld szörnyeteg most a világ legszebb Mustangja, de az biztos, hogy nem érdemtelenül nyert különdíjat az Európai Tuning Show keretében – jegyezte meg Dózsa Ferenc, aki közel egy éven keresztül építette autóját. A 2013-as Shelby GT 500-as valóban impozáns látványt nyújtott, pláne mikor a motorháztetőt is felnyitotta a tulaj, a kocsiban ugyanis több mint ezer lóerő dübörgött.

A rendezvényre érkezett nagy tömeg persze nem csak az autókat sasolta, a gumifüstölés és az erotikus autómosás – mint elengedhetetlen programeleme a találkozóknak – hatalmas népszerűségnek örvendett, nem beszélve az esti koncertről és sztriptíz showról.

Címkék#Nagykanizsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!