Nagykanizsa

2015.08.06. 17:25

Álhír terjed a Facebook-on: nem gyülekeznek Nagykanizsán bevándorlók

Nagykanizsa - Egy népszerű közösségi oldalon terjedő hír szerint Nagykanizsán már a rendőrkapitányság épülete előtt is bevándorlók gyülekeznek.

Horváth-Balogh Attila

Ezzel szemben a valóság az, hogy az egyik bevásárló központ előtt a járőrök 2015. augusztus 5-én 17 óra 45 perc körüli időben egy 8 fős külföldi társaságot igazoltattak. Miután az ellenőrzés során kiderült, hogy két személy nem rendelkezik személyazonosításra alkalmas okmányokkal, ezért őket előállították a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra személyazonosságuk megállapítása miatt. Ez alatt a társaság többi tagja az épület bejárata előtt várakozott. Az iratokkal nem rendelkező személyekről a későbbiek során kiderült, hogy a csoport többi tagjához hasonlóan, ők is román állampolgárok. Az intézkedés alatt állampolgári bejelentés érkezett az Országos Mentőszolgálathoz, amely szerint feltehetőleg beteg bevándorlók várakoznak a rendőrkapitányság épülete előtt. A kiérkező mentősök azonban ellátásra szoruló személyeket nem találtak, a bejelentésben szereplő személyek a román társaság tagjai voltak, nem illegális bevándorlók.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illegális migrációval kapcsolatos feladatai végrehajtásában nagy segítséget nyújtanak a megyében működő polgárőr szervezetek, valamint a lakosság jelzései is. Az elmúlt időszakban azonban a rendőrségre érkező bejelentések egy része a vizsgálatot követően több esetben valótlannak bizonyult.

Jelenleg Zala megyében tömeges migrációról nem beszélhetünk, elsősorban embercsempészet miatt indítanak eljárást a rendőrök az ellenőrzéseken fennakadó személyekkel szemben. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság állománya a mélységben és a határterületen végzett ellenőrzések intenzitásának fokozásával mindent megtesz a közrend és a közbiztonság fenntartása érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!