Nagykanizsa

2017.07.14. 11:29

Hamarosan egy megújult városi weblappal rukkol elő Nagykanizsa

Hamarosan megújul a város weblapja. Az új oldalt a városüzemeltető társaság informatikusai fejlesztik, s ígérik nem csak a dizájn, az információk is frissek, és naprakészek lesznek.

Pásztor András

A kanizsai önkormányzat rengeteg kritikát kapott az elmúlt évek során a városi honlap frissességét, kezelhetőségét illetően, ennek ellenére az oldal megújítása, megreformálása folyamatosan tolódott. A közelmúltban az önkormányzat informatikai rendszerét is üzemeltető VIA Kanizsa Városüzemeltető Zrt. viszont nekilátott a weblap megújításának.

– Több jogos kritikát is kapott a városi honlap, például, hogy elavult, régi információkat tartalmazott – mondta Fitos István vezérigazgató, aki hozzátette: ennek kiküszöbölésére olyan rendszert alakítanak ki, melyben maguk a hivatali ügyintézők tudják feltölteni, illetve eltávolítani a különféle tájékoztató anyagokat. – Ez korábban nem így működött, ezért nehézkes volt a frissítés, most reményeink szerint változás lesz e tekintetben. Mindez egyébként azt is jelenti, hogy minden feltöltött anyagnak lesz felelőse is, így számon kérhetők a hibák vagy éppen az elavult információk törlése.

Zentai Miklós informatikus (balról) és Fitos István vezérigazgató éppen a készülő új weblapot mutatja Fotó: Szakony Attila

Mint megtudtuk: a weblap dizájnja és némileg a struktúrája is megváltozik.

– Az aktuális fül alatt a friss híreket, programokat, felhívásokat olvashatják majd az oldal látogatói – magyarázta Fitos István. – Megmarad a város történetéről és neves szülötteiről és híres épületeirőlszóló bejegyzés. Az önkormányzat fül alatt a bizottsági és közgyűlési előterjesztések, határozatok olvashatók majd, míg a hivatal fül alatt a képviselői, jegyzői fogadóórák, a hivatali elérhetőségek, a letölthető nyomtatványok kapnak helyet. A város életéről szóló részben pedig olyan közérdekű adatokat kereshetnek a látogatók, melyek az oktatással, a sporttal és a kultúrával vannak összefüggésben.

– Az oldal valóban megérett egy átfogó megújulásra – hangsúlyozta Dénes Sándor polgármester. – Úgy gondolom: egyszerűbb, áttekinthetőbb és gyorsabb lesz az oldal, arról nem is beszélve, hogy mobilbarát verzió is készül.

Dénes Sándor polgármester egyúttal megjegyezte: a befektetőknek szóló tájékoztató szövegeket és ajánlatokat angol és német nyelven is olvashatóvá teszik.

Mint megtudtuk: a digitális anyagok átmásolása jelenleg még tart, s maga a dizájn is jóváhagyásra vár, de ha mindezek rendeződnek akár hamarosan új külsővel és beltartalommal találkozhatnak a város honlapján a látogatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!