Nagykanizsa

2016.07.15. 15:38

Az élmezőnyben a Kanizsai Dorottya Kórház

Nagykanizsa – A 2012-ben elindult pozitív folyamat folytatódik, az életpályamodell bevezetésével az akkori béreket tekintve bázisként, 2019-re 100 százalékkal emelkedhet az egészségügyben dolgozók bére – jelentette ki Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő pénteken, a Kanizsai Dorottya Kórház Semmelweis-napján, a Csónakázó-tónál megrendezett ünnepségen.

Horváth-Balogh Attila

Az államtitkár arról is beszélt: közel 6-7 milliárd forintot költöttek az elmúlt években az egészségügyi intézményre, melynek ellátási színvonala az országos élmezőnybe tartozik. Hangsúlyozta: egy nem megyei szerepű kórház esetében ez nagy szó. Cseresnyés Péter leszögezte: a betegek példamutató minőségi szolgáltatást kapnak, ami nem csak az eszközök és az infrastruktúra kiváló állapotának, hanem az intézményben dolgozók áldozatos munkájának is köszönhető.

Ez utóbbit köszönte meg a kollektívának beszédében Dénes Sándor polgármester is. Hangsúlyozta: a gyógyítás az egyik legszebb hivatás, szolgálat, amit a Kanizsai Dorottya Kórház csapata is tesz Nagykanizsa és a térség lakóiért.

A kórház főigazgató-főorvosa, dr. Brünner Szilveszter arról beszélt: az egészségügyi intézmény történetének tavalyi éve ismét sikeres.

 

– Több fejlesztés zajlott közel 600 millió forint értékben, ezek sorában a szemészeti osztályunk műszerparkja európai színvonalúvá vált – jelentette ki. – Ma már olyan műszerek találhatók az osztályon, amilyenek az országban csak kevés helyen. Építészeti fejlesztések is zajlottak, melyek megvalósításához a város önkormányzata nyújtott átmeneti anyagi segítséget.

Ez után került sor az elismerések átadására: az idei Semmelweis-emlékérmet dr. Kőcs Mária, a transzfúziós állomás vezető főorvosa érdemelte ki. Az ünnepségen főorvosi kinevezést vehetett át dr. Horváth Judit és dr. Kiss Tünde, adjunktusi kinevezést kapott dr. Bálint István és dr. Kovács Henrietta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!