Nagykanizsa

2016.09.22. 18:25

Nyeregbe pattant tanár és diák az ökonapon

Nagykanizsa - Csütörtökön folytatódott a Miklósfai Általános Iskola ökoprogramja: három zöldövezeti iskola 15-15 fős diáksága adott randevút egymásnak.

Horváth-Balogh Attila

- Hat évvel ezelőtt a három településrész, Kiskanizsa, Palin és Miklósfa iskoláinak vezetői és pedagógusai úgy gondolták, hogy mivel hasonló adottságokkal (a településrészek falusias jellegűek, az iskolák pedig zöldövezetben található ökoiskolák) rendezzünk egy napot, amikor találkozhatunk - hallottuk a Miklósfai Általános Iskola képviseletében a program szervezőjétől, Csordásné Gál Izabellától.

 

- Ez lett az ökotalálkozó, melyre még májusban került sor. Mi azonban szerettünk volna formabontók lenni, s egyben hagyományteremtők is és úgy gondoltuk, hogy ezúttal egész tanévet szentelünk ennek a témának. Tehát több olyan alkalmat is szeretnénk még a tanév során megvalósítani, amikor újra együtt lehetünk. A sorozatnak ez az első eseménye, amikor félszáz gyermeket mozgósítunk. A mobilitási hét alkalmából az összes résztvevő tanuló és pedagógus kerékpárral érkezett a rendezvényre.

Hozzátette: fontosnak tartják, hogy ne csak a fizikai erőnlét tekintetében legyenek a legjobb állapotban a gyerekek, hanem szellemileg is, ezért első körben felkeresték tegnap a Netta Pannónia Kft. telephelyén nyílt Kanizsa-vár kiállítást, majd az Erzsébet téren a Nagykanizsai Rendőrkapitányság közlekedési osztálya munkatársainak segítségével kerékpáros ügyességi versenyre került sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!