Nagykanizsa

2016.01.16. 15:47

Biciklisek disznóvágása Nagykanizsán

Nagykanizsa - Először szervezett disznóvágást szombaton a Teker Egyesület a bagolai városrész presszójának udvarán. Az országúti kerékpárosokból álló társaság családtagjaikkal együtt a 135 kilogrammos Teker nevű disznót dolgozta fel.

Benedek Bálint

A presszó udvarán már korán reggel nagy volt a sürgés-forgás, a sertést szakavatott kezek pörzsölték. S mivel a biciklisek többsége ezúttal a csípős hideg miatt sportszere nélkül érkezett, igyekeztek némi forralt borral és bundás kenyérrel felmelegíteni porcikáikat. Az egyesület alelnöke, Kovács Máté szerint a disznóvágás ötlete egy közös tekerést követően született meg, hiszen eddig még ilyen különleges akcióval nem hívták fel magukra a figyelmet.

(Fotó: Szakony Attila)

- A tavalyi évünket elnézve nincs okunk a panaszra, sok új tagunk lett, akik hittek magukban és bennünk is, s nem csak kipróbálták, de beleszerettek az országúti kerékpározás örömébe - mondta Kovács Máté a Teker Egyesület alelnöke. - A családtagokkal együtt most közel ötvenen gyűltünk össze, hiszen szerencsére olyan jó barátokká váltunk az évek alatt, hogy nem csak kerékpározni, hanem együtt mulatni is szeretünk.Az elsősorban az országúti biciklizést népszerűsítő csapat alapvetően nyitott más kerékpáros szakágak felé is, szívesen várja azokat, akik például mountain bike nyergében érzik jól magukat. A csapattagok mindegyike megerősítette: biciklizni mindenhol jó, de legjobb a Tekerben.

A disznóhúst egyébként mindannyian szeretik, jelenleg a pihenő időszakban megengedett a fogyasztása, készül belőle többek között kolbász és sült hús is. No és persze a húsos káposzta sem maradhat ki a repertoárból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!