Nagykanizsa

2016.08.25. 13:35

Csak ígérgetett a Fidesz - A Jobbik szerint folyamatos szemfényvesztés folyik

Nagykanizsa – Orbán Viktor a Modern Városok Program keretében 1600 milliárd forint elköltését lengette be a településeknek, a hőn áhított beruházásokra.

Szabó Zsófia

Mindez nem volt más, csak szemfényvesztés. Ugyanis a közelmúltban meghozott kormányrendelettel nagyobb részt kihátrált az ígért fejlesztések teljesítése alól. Ezt állította tegnapi sajtótájékoztatóján Zakó László, a Jobbik regionális igazgatója. Ennek kapcsán elmondta: a programban tett ígéretek megvalósítására nem jut költségvetési forrás.

– A kampánygépezet túlígérte magát – jegyezte meg Zakó László. – Már egyértelmű, hogy azok az építkezések, amelyekre jelenleg nincs uniós forrás, leállnak. De legalább a kormány besöpörhetett elismerő csettintéseket – fogalmazott.

Ám nem csak a Modern Városok Program volt szemfényvesztés a Jobbik szerint. Hanem az is, amit a betelepítési kvóta ellen tenni akarnak.

– Felesleges pénzkidobás a népszavazás. Olcsóbb lett volna az alaptörvényt módosítani – állította. – Másfelől, korlátok közé szorítják ezáltal a külföldre üldözött, több százezer magyart. Mivel ők csak nehézségek árán tudnak szavazni. Ki kellett volna terjeszteni a levélben történő szavazás lehetőségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!