Nagykanizsa

2017.06.23. 13:23

DK: Mikor indulnak a beruházások Nagykanizsán?

Pontosan két évvel ezelőtt, 2015. június 23-án járt Orbán Viktor kormányfő Nagykanizsán és elhalmozta ígéretekkel a várost.

Horváth-Balogh Attila

Erre Horváth Jácint, a Demokratikus Koalíció helyi önkormányzati képviselője emlékeztetett mai sajtótájékoztatóján, amit a Hevesi utcában, a bevásárlóközpont melletti zöldterületen, a Modern városok-program keretében építendő sportcsarnok tervezett helyszínén tartott. Mint arra rámutatott: akkor sokan azt remélték, hogy a program első beruházásai hónapokon belül elindulhatnak. Azonban nem hogy hónapokon belül, de idestova két év alatt sem sikerült egyetlen beruházást sem elindítani az ígért fejlesztésekből.

– Sportcsarnok, versenyuszoda, déli elkerülő út, konferenciaközpont az Erzsébet téren, a ferences kolostor rekonstrukciója – ezek voltak Orbán Viktor ígéretei – jelezte a DK választókerületi elnöke, önkormányzati képviselője. – Ezek közül még a tervdokumentációig sem jutott el egyik projekt sem, miközben például  Zalaegerszegen és Kaposváron már a konkrét kivitelezés, építkezés zajlik.

Horváth Jácint mindezért a város vezetését teszi felelőssé. Hozzáfűzte, egyébként a napokban publikált kimutatások szerint Nagykanizsa az egyik legkevesebb uniós forrást felhasználó megyei jogú város.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!