Nagykanizsa

2016.12.01. 13:38

Duális képzés a kitörési pont

Nagykanizsa – Nyílt napot rendeztek tegnap a Pannon Egyetem kanizsai kampuszán, ahol a duális képzés eddigi tapasztalatairól is szóltak.

Pásztor András

Mint azt Birkner Zoltán, a kanizsai kampusz igazgatója elmondta: múlt év szeptemberében két területen, a mérnök-informatikus és a turizmus-vendéglátás szakirányon indult el a duális képzés.

– Ezzel  az új képzési formával mindenki jól jár, hiszen a hallgatók a gyakorlatban is elsajátíthatják azt, amiről az iskolapadban tanultak, ráadásul a külső cégeknél töltött gyakorlat idején még pénzt is kapnak munkájukért – említette Birkner Zoltán, aki hozzátette: a duális képzés megoldást jelenthet a cégeket egyre inkább nyomasztó szakemberhiányra is, arról nem is beszélve, hogy ezzel a város és a térség megtartó ereje is erősödik.

Dr. Utasi Anett, a Pannon Egyetem duális képzésért felelős koordinátora hozzátette: a duális képzés elsősorban azoknak a fiataloknak jelent előnyt, akik céltudatosan készülnek a  karrierépítésre.

– Ez a képzési forma lehet a vidéki egyetemek kitörési pontja, hiszen magára az életre készíti fel a hallgatókat – fogalmazott dr. Utasi Anett képzési koordinátor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!