Nagykanizsa

2016.11.23. 10:26

Együtt daloltak szülők, gyerekek és a tanárok

Nagykanizsa – „Megtanulom, megőrzöm, tanítom tovább adom, a szüleim nyelvét a gyerekeim hangján elkopni nem hagyom.”

Horváth-Balogh Attila

Ez, Gyulai István: Örökségünk című dalának refrénje volt a Kiskanizsai Általános Iskolában minap megrendezett családi népzenei délután mottója. A népi kultúra megőrzésében és továbbadásában már évtizedek óta jeleskedő alapfokú oktatási intézmény minden évben megrendezi e színvonalas programot, amelyen gyerekek és szülők, kicsik és nagyok, óvodások és iskolások, unokák és nagyszülők, valamint az iskola pedagógusai együtt élhetik át a magyarság kincseinek csodálatos szépségét.

Németh Ferenc alsó tagozatos kis tanítványaival furulyázott Fotó: Molnár András

– Soha nem volt annyira időszerű magyarságunk megőrzése és átörökítése, mint most – jelentette ki Molnár István igazgató. – Erről szól ez az este is, hogy magyarul beszélünk, magyarul énekelünk, magyarul érzünk és magyarul gondolkodunk – immár 11. alkalommal.

Az iskolaigazgató köszöntötte a rendezvényen résztvevő és a kiskanizsai gyerekek hazafias nevelésében hosszú ideje komoly szerepet vállaló Németh Ferenc hegedűtanárt és Tóth István „Csonti” néptáncos-koreográfust, a Zalagyöngye Táncegyüttes vezetőjét, akik más kiválóságokkal együtt az idei Prima Díj jelöltjei.

A családi népzenei délután fő szervezője és műsorvezetője Kocsis Anikó tanárnő volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!