Együtt mulatott a farsangi délutánon kicsi és nagy

2017. február 15., 14:05 szerző: Horváth-Balogh Attila fotós: Szakony Attila
komment
Liszó – Családi farsangi délutánt rendeztek a hétvégén a dél-zalai település kultúrházában. Volt móka, kacagás, tánc, ének és természetesen – szalagos fánk.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

– Sokan elhozták a gyermekeiket és nem csak anyukák jöttek, hanem apukák is, aminek nagyon örültünk – mondta el lapunknak Szmodicsné Garai Krisztina művelődésszervező. – Arcfestéssel, kézműveskedéssel készültünk, táncház volt, az asszonyaink pedig finom fánkot sütöttek az aprónépnek. Tavaly rendeztük meg először a programot, az idei a második, szeretnénk, ha hagyománnyá válna.

Úgy hiszem, ez a reményünk valóra is válhat, mert a rendezvény igen népszerű a gyermekes családok körében. Tavaly a program keretében égettük el a kiszebábut, most azonban erre egy másik alkalommal, húshagyó kedden, a farsang utolsó napján kerül sor. Akkor azt tervezzük, hogy maszkába öltözve végigvonulunk a falun és a színpadnál égetjük el a tél végét jelképező bábut.

Fotó: Szakony Attila

Szmodicsné Garai Krisztina azt is elárulta: körülbelül 50 gyermek él (óvodáskorútól a nyolcadikosig) a 409 lelkes faluban, akik szüleikkel együtt örömmel fogadják a nekik szóló kulturális rendezvényeket. Így talán tizennyolcadikán azt a társasjátékklubot is, amire szintén a kultúrházban kerül sor. Délután 4 órától a gyermekeket, 18-tól pedig a felnőtteket is várják.

Horváth-Balogh Attila

2017. február 15., 14:05 szerző: Horváth-Balogh Attila fotós: Szakony Attila

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...