Nagykanizsa

2016.07.27. 13:50

Együttműködik a két roma önkormányzat

Nagykanizsa – A közelmúltban kötött együttműködési megállapodást a kanizsai és az egerszegi roma nemzetiségi önkormányzat. A partnerek ezután közösen is keresik a pályázati lehetőségeket kulturális, oktatási, foglalkoztatási programokhoz.

Pásztor András

Mint azt Lendvai Ferenc, a nagykanizsai roma nemzetiségi önkormányzat elnöke elmondta: az együttműködés ötletével Dömötör Csaba, a zalaegerszegi roma nemzetiségi önkormányzat vezetője kereste fel.

– Természetesen örömmel fogadtuk a megkeresést és rövid időn belül papírra is vetettük az együttműködés kereteit – mondta Lendvai Ferenc, aki hozzátette: a megállapodás elsősorban kulturális és közművelődési programok megvalósítását támogatja, de lehetőséget biztosít a kölcsönös tájékoztatásra és információcserére, a közösségi erőforrások lehetőségének kihasználására is. Egyúttal megállapodtunk abban is, hogy a cigányság történeti értékeinek, kulturális múltjának feltárása, a hagyományok továbbadása, a nevelés és oktatás, a képességfejlesztés, az ismeretterjesztés, a kisebbségi jogok védelme és a foglalkoztatás elősegítése érdekében is kölcsönösen segítséget nyújt egymásnak a két szervezet.

Lendvai Ferenc azt is elárulta: nem a zalaegerszegi roma nemzetiségi önkormányzat az első, amellyel együttműködést kötöttek, 1998 óta tulajdonképpen folyamatosan bővül ez a kör. Az idei évben Zalaszentjakab, Galambok és Murakeresztúr roma nemzetiségi önkormányzataival is hasonló, hosszútávú megállapodást kötöttek a kanizsaiak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!