Nagykanizsa

2016.09.23. 12:36

Előadás-sorozat indul a kanizsai értékekről

Nagykanizsa – Turisztikai előadás-sorozatot indít a középiskolásoknak az önkormányzat, a Tourinform iroda, valamint a Pannon Egyetem kanizsai kampusza. Az akció célja, hogy a diákok megismerjék saját városuk értékeit.

Pásztor András

A pénteki tájékoztatón Dénes Sándor polgármester elmondta: noha Kanizsa egyre nagyobb hírnevet szerez magának a fesztivál- és  gasztroturizmus terén, ennek ellenére a helyi fiatalok vajmi keveset tudnak saját városuk történetéről, építészetéről, programjairól.

– Szeptember 26-29. között több témában is tartanak előadásokat a felkért szakemberek a diákoknak, ugyanakkor ezen összejöveteleken arra is kíváncsiak leszünk, hogy a fiatalok mit gondolnak a városról, s akadnak-e értékes, megfontolandó javaslatok – tette hozzá Bali Vera, a Tourinform iroda vezetője.

– A gyerekek információkat kaphatnak a város jövőbeli turisztikai elképzeléseiről, a sikeres városmarketingről,  de szó esik majd a fánkfesztiválról, a Thúry portyáról és olyan kanizsai unikumokról, mint például a békamignon – árulta el dr. Keller Krisztina, a PEN oktatója.

A szervezők – a fogadtatás függvényében – ősszel újabb előadás-sorozatot is terveznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!