Nagykanizsa

2017.03.22. 11:16

Éremeső a kanizsai táncosoknak

Nagykanizsa – Rengeteg éremmel tértek haza az Eraklin Táncklub Egyesület növendékei a Magyar Táncsport Szakszövetség által Kaposmérőn rendezett megmérettetésről.

Pásztor András

Mint azt Lekszikov Csaba, az egyesület vezetője elmondta: a kanizsai táncklub nagy jelentőséget tulajdonít a tánc minél szélesebb körben való megszerettetésének, ugyanakkor a versenyzők, sportolók felkészítésére is hangsúlyt fektet. Mi sem bizonyítja ezt, mint a közelmúlt eredményei.

– A legutóbbi, somogyi versenyről nyugat-magyarországi bajnokként térhetett haza Horváth Gergő és Szabó Flóra párosa, akik a gyerek II. D latin kategóriában indultak – kezdte Lekszikov Csaba. – Második helyezést ért el senior I. E latin kategóriában Németh Gábor és Zöldvári Klaudia, illetve szintén a dobogó második fokára állhatott Benkő Dániel István és Szabó Kata Fanni párosa ifjúsági D latin kategóriában. Horváth Gergő és Szabó Flóra pedig a gyermek II. D standard kategóriában értek el hasonló eredményt. Harmadik helyezést ért el Buda Levente, Berner Léna kettőse az ifjúsági E latin kategóriában, a standard táncokban pedig a hatodikak lettek.

Az Eraklin Táncklub Egyesület népes csapatából többen  dobogóra állhattak a versenyt követően
Fotó: Eraklin Táncklub Egyesület

Másnap a Szabadidősport Nyugat-Magyarország Bajnokságon Birkás Mihály és Darabos Anna junior I standard haladó kategóriában, Takács Gergő és Bodó Kata párosa a junior I latin kezdő kategóriában szerzett bajnoki címet. Gelencsér Soma és Posza Gréta párosa a junior II latin haladó kategóriában a második helyezést érte el.

– Bronzéremmel a nyakukban térhetett haza Lekszikov András Zsigmond és Gyergyói Anna párosa, akik a junior I standard kezdő kategóriában indultak, Koller Norbert és Varga Lilla, a junior I latin kezdő kategóriában, illetve Baráth Bence és Sipos Szabina, akik a felnőtt latin kezdő kategóriában táncoltak – folytatta az csapat vezetője, aki hozzátette: az eraklinosok gőzerővel készülnek az április 30-án megrendezésre kerülő Utca Tánc Fesztiválra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!