Nagykanizsa

2010.12.17. 06:05

Fa dőlt a buszváróra tavasszal, s azóta úgy maradt

Olvasóink kerestek meg minket: tegyünk valamit azért, hogy megtörténjen végre a 7-es főút Galambok és Zalasárszeg közti szakaszán megrongálódott buszváró-pavilon felújítása.

Horváth-Balogh Attila

 

A közeli szőlőhegyek gazdái közül (ugyanis ők adják az utasok többségét) Gabnai Sándor hívta fel szerkesztőségünket, hogy menjünk ki a helyszínre, s győződjünk meg róla, milyen áldatlan körülmények között kell várniuk Nagykanizsa felé a buszt.

- Valamikor még kora tavasszal egy fa dőlt a váró tetejére, s behorpasztotta a tetejét és az oldalablakait is - magyarázta a férfi.  -A torzóvá lett pavilon azóta így itt maradt, mint egy mementó, a XXI. század szégyene. Bár szóltunk már az önkormányzatnak, semmi nem történt.

Gabnai Sándor úgy tudja, havonta 150200 utas rendszeresen használná a buszvárót. Nyáron még csak-csak kibírható a dolog, de nem úgy télen, amikor már mínuszok röpködnek, fúj a szél és hideg eső, ne adj’ isten hó hull, az utasoknak pedig nincs hova behúzódni...
Az ügyben megkerestük Galambok polgármesterét, Kiss-Tóth Lászlót is, aki elmondta: eddig azért nem került sor a helyreállításra, mert azt a zalakarosi kistérség pályázati sikere révén kívánják végrehajtani. Mindkét buszöblöt korszerűsítik majd, s kicserélik a pavilonokat is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!