Nagykanizsa

2016.12.02. 15:32

Fejlesztések sora indul el tavasztól

Nagykanizsa – A következő esztendő ismét a nagyszabású fejlesztésekről szól majd a városban, tavasztól ugyanis több beruházás elindul.

Pásztor András

Minderről Cseresnyés Péter államtitkár és Dénes Sándor polgármester beszélt tegnap. Mint mondták: az önkormányzat a Településfejlesztési Operatív Program keretében rendelkezésre álló 7.9 milliárd forint több mint 70 százalékra, közel 5.8 milliárd forintra támogatói szerződést kötött, azaz jövő év tavaszától számos beruházás kezdődhet.

– Többek közt az ipari park fejlesztésére, közel 50 hektárnyi új terület feltárására 2.7 milliárd forintot költünk, a belváros rekonstrukció következő ütemére 1.47 milliárd forint jut, bölcsőde és óvada felújításra 600 millió forint, orvosi rendelők rekonstrukciójára pedig több mint 200 millió forintot különítünk el – mondta Dénes Sándor polgármester, aki hozzátette: ezen beruházások nagy része a helyi gazdaság fejlesztését és a munkahelyteremtést is szolgálja.Cseresnyés Péter államtitkár arról beszélt, hogy a fejlesztéseknek nem csak a városra, hanem az egész térségre nézve pozitív hatása lesz.

– Bizonyos beruházások összefonódnak majd a Mura Programmmal, ami szintén a térség gazdaságélénkítésre és a munkahelyteremtésre fókuszál – hangsúlyozta az államtitkár.

Címkék#Nagykanizsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!