Nagykanizsa

2015.05.27. 15:06

Fiatalos lendülettel - Főzés, sport- és kulturális műsor az Idősek Majálisán

Nagykanizsa - Közös tornával indult az idősek majálisa szerdán a Csónakázó-tónál található Zöld Táborban, ami nem csak az izomzat bemelegítését szolgálta, hanem a finom és ízletes ebéd előtti kalóriaégetést is segítette.

Pásztor András

Az önkormányzat idősügyi tanácsa negyedik alkalommal szervezte meg az idősek majálisa elnevezésű programot, mely rendezvényen szinte valamennyi idősügyi klub képviseltette magát. Az idei program egyik legfontosabb eleme a főzőverseny volt, összesen 18 brigád kevergette a kondérokban rotyogó ízletes ételeket.

– Ennek a pacalnak biztos nem lesz párja – dicsérte saját kosztját Mozsolics Józsefné, az Árvácska Dalkör tagja, aki pogácsával és süteménnyel is kínálta a körülötte állókat.

Az Árvácska Dalkör tagjai, Balogh József, Mozsolics Józsefné és Baj Györgyné pacalt főztek. Fotó: Gergely Szilárd

– Az elmúlt néhány évben érzékelhetően változott az önkormányzat idősekhez való hozzáállása, egyre több programot szerveznek számunkra, s olykor a véleményünket is kikérik – hangsúlyozta Böröndi Tiborné, a Tungsram Nyugdíjas Klub tagja.

– Ez valóban igaz, de nem ártana anyagilag is jobban támogatni az idősklubokat – vette át a szót Göntér Ferencné, aki szerényen mutatott a kondérra. – Ezúttal csak egy egyszerű gulyást készítünk, többre most nem futotta – magyarázkodott a nyugdíjas asszony.

A közös főzésen túl egyéb kihívások is vártak az idősekre: akinek kedve volt, kipróbálhatta magát brinckizésben, stikkerezésben vagy éppen ultiban. A retro sportversenyek mellett természetesen kulturális műsor is várta a vendégeket, szinte a környék összes nótaklubja fellépett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!