Nagykanizsa

2016.05.09. 13:50

Figyeljenek az autósok - Kevés komplikációt ígér a szolgáltató

Nagykanizsa - Ma elkezdődtek a dél-zalai városban az áramszolgáltató által már korábban beharangozott fejlesztések.

Horváth-Balogh Attila

Mint arról korábban beszámoltunk: az E.ON a nagykanizsai áram- és gázvezetékhálózatot korszerűsíti. Utóbbi esetében a legnagyobb falatot a Csengery utcai felújítás jelenti.

Fotó: Szakony Attila

- A  2100 méter hosszú Csengery utcai középnyomású gázvezeték rekonstrukciója várhatóan három, egyenként maximum 30 napos ütemben valósul meg - bocsátotta előre Varga Ivett, a szolgáltató sajtóreferense. - Az első ütem tegnap indult, ennek keretében a Csengery utca 91.-től a 111/b. számig (a Sörgyár ipari vasútig) terjedő szakaszon cserélik az acél gázvezetékeket modern polietilén vezetékre a szakemberek. A munkálatok ideje alatt ideiglenes sebességkorlátozással kell számolni az arra autózóknak. Az autóbusz-közlekedés biztosított lesz.

A 2. ütem június elején indul. Ettől kezdve a közúti forgalmat a 111.  és a 111/b.  között az aszfaltút bontása miatt félpályára korlátozzák. A 3. ütem várhatóan július elején kezdődik, ekkor a Csengery utca 91. és 97. szám között dolgozik a kivitelező.

A rekonstrukciós munkálatok kapcsán Varga Ivett a lakosság megértését kérve jelezte: arra törekszenek, hogy az átmeneti kellemetlenségeket minimálisra szorítsák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!