Nagykanizsa

2017.01.16. 13:06

Fizikailag is új helyre költöztették az önkormányzat szervereit

Nagykanizsa – Új, az előírásoknak mindenben megfelelő szerverszobát alakítottak ki a VIA Kanizsa Zrt. Zrínyi utcai épületében. A beruházással a hivatal adatai nagyobb biztonságba kerültek.

Pásztor András

Fitos István, a városüzemeltető társaság vezérigazgatója elárulta: az új szerverszoba kialakítására azért volt szükség, mert a régi, Bazár udvari épület nem felelt meg az információbiztonsági törvényben előírtaknak.

Zentai Miklós éppen a szervereket köti össze egymással Fotó: Szakony Attila

– Speciális klímarendszert, illetve tűzoltó berendezéseket kellett telepíteni, amelyek gyorsan eloltják az esetlegesen keletkező tüzet, de nem károsítják az informatikai berendezéseket – hangsúlyozta a vezérigazgató, s hozzátette: a beruházás keretében a Zrínyi utcai épület villamos hálózatát is bővíteni kellett, valamint korábban már több új szervert és úgynevezett rackszekrényt is beszereztek.

– Problémamentesen zajlott a szerverek fizikai mozgatása, de persze felkészültünk minden eshetőségre, így biztonsági másolatot készítettünk az adatbázisról – magyarázta Zentai Miklós, a városüzemeltető társaság informatikai igazgatója, aki azt is elmondta: külön szervereken tárolják az önkormányzat levelezését, a könyvelési adatokat, illetve számos önkormányzati fenntartású intézmény adatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!