Nagykanizsa

2016.09.19. 09:09

Gyalogtúra és szeniorok iskolája

Nagykanizsa – A dél-zalai város idén második alkalommal vesz részt a Gyalogló Világnapon, október 5-én az főtérről indul a 6 kilométeres túra.

Pásztor András

Mint azt dr. Szabados Gyula önkormányzati tanácsadó elmondta: a gyalogló világnapot először 1992-ben rendezték meg, Magyarország pedig 1999-ben csatlakozott a kezdeményezéshez, mely rendezvény legfőbb célja, hogy idősek és fiatalok pár kilométeres gyaloglással – szó szerint – lépéseket tegyenek egészségük megőrzése érdekében.

– A tavalyi kezdeményezés sikere alapján az önkormányzat és az idősügyi tanács idén is megszervezi a gyalogló napot, melyre október 5-én kerül sor. A résztvevők az Erzsébet térről indulnak majd és a mintegy 6 kilométeres túrát követően érkeznek  a Csónakázó-tóhoz, ahol levezető tornát vezényelnek a szervezők, majd pedig forró teával és zsíros kenyérrel pótolhatják az energiaveszteséget – mondta dr. Szabados Gyula, aki hozzátette: a programhoz csatlakozni kívánó iskolák, idősügyi klubok, cégek, egyéb kollektívák szeptember 30-ig jelezhetik résztvételi szándékukat.

Dr. Szabados Gyula arról is beszámolt, hogy az ősszel ismét elkezdődik a Szeniorok Iskolája, amelynek keretében több ingyenes tanfolyamot – kezdő német és angol, haladó német és angol, számítástehcnikai ismeretek kezdő és haladó – indítanak a város nyugdíjasainak. Jelentkezni október 14-ig lehet, az ünnepélyes tanévnyitóra pedig október 26-án 15 órakor kerül sor a Medgyaszay Házban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!