Nagykanizsa

2016.09.27. 15:54

Gyurcsány: kétszínű a Fidesz kormányzat

Nagykanizsa – Kedden a városban tartotta kampánykörútja utolsó lakossági fórumát Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke.

Pásztor András

A Honvéd Kaszinóban rendezett fórumon elsőként Horváth Jácint, a DK nagykanizsai képviselője szólt. Mint mondta: a vasárnapi népszavazás álságos és hazug, ezért a párt mindenkit a távolmaradásra buzdít.

– Egy felelős kormánynak a nemzet valódi ügyeivel kellene foglalkoznia, például azzal, hogy miként lehetne új munkahelyeket teremteni, mi legyen az oktatás és az egészségügy jövője – kezdte Gyurcsány Ferenc. – Orbán Viktornak és  kormányának rá kellene végre ébrednie, hogy Magyarországról inkább elmennek az emberek, ahelyett, hogy itt maradnának. Ez a népszavazás nem szól másról, minthogy a Fidesz felhatalmazást kapjon az unió ellenes politika folytatásához, illetve, hogy a migrációs válság napirenden tartásával elfedjék saját kínos ügyleteiket.

A DK elnöke elárulta: abban bízik, hogy a választópolgárok nagyobb része otthon marad vasárnap és így érvénytelen lesz a népszavazás, ami  azt is jelenti, hogy Orbán Viktor akarata nem egyezik a népakarattal.

– A múlt heti pozsonyi uniós csúcstalálkozó után maga Robert Fico, szlovák miniszterelnök jelentette ki, hogy nincs többé szó kötelező kvótáról, idehaza mégis ezzel riogatják az embereket – mutatott rá Gyurcsány Ferenc, aki emiatt kétszínűnek nevezte a kormányt.

A DK elnöke arról is beszélt a fórumon, hogy menedéket nyújtani a bajba jutottaknak a legalapvetőbb emberiességi feladat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!