Nagykanizsa

2016.05.30. 16:04

Három hét nyeregben

Nagykanizsa – A magyar labdarúgásért és a kerékpározásért is rajong az a három hobbi sportoló, akik szombaton a délvidéki Tornyosról indultak biciklivel a franciaországi labdarúgó Európa bajnokságra.

Benedek Bálint

Az első magyar állomás Pécs volt, most egy kanizsai megálló következett, majd szlovén és olasz utakon jutnak el Marseille-be, ahol június 18-án a magyar labdarúgó válogatott Izland ellen lép pályára.

A maroknyi csapat tagjai az Európai Sport Hagyományőrző Egyesület jóvoltából pihenhettek meg a dél-zalai városban. Az egyesület tagja, a társaság vezetője, Vajda Attila, a tornyosi általános iskola testnevelő tanára szinte kötelességének érezte, hogy a magyar válogatott után ő is bizonyítson. Rajta kívül két barátja, a zentai Tripolszki Dalibor és a magyarkanizsai Domonkos Edvárd is hasonlóan gondolkodott, így nekivágtak a közel kétezer kilométeres távnak.

– Annyira megtetszett a cél, hogy szinte azonnal felmondtam abban a mosonmagyaróvári autógyárban, ahol dolgoztam, hogy csatlakozhassak – így a 210 centi magas Domonkos Edvárd. - Nagy fizikai terhelés lesz az út egy olyan „óriásnak” mint én, de az életre szóló élmény kárpótol. Még csak néhány napja vagyunk úton, de már megérte!

– A kerékpársport iránt rajongunk, a Tour de Délvidék elnevezésű versenyen rendszeresen szereplünk, ilyenkor Erdélybe vagy Felvidékre tekerünk – folytatta Vajda Attila. – Idén a Dráva partján megyünk végig. A francia utunk egy kicsit nagyobb vállalás lesz, hiszen három héten keresztül biciklizünk, számunkra ismeretlen vidéken. A visszaútról egyelőre még nem döntöttünk, de ha megtetszik a vidék, akkor ugyanígy drótszamárháton térünk haza.

Tripolszki Dalibor vasutas, és szintén rajong a kerékpározásért. Nagyon várja az olaszországi helyszíneket, és persze azt is, hogy végre élőben biztathassa barátaival a magyar nemzeti tizenegyet. Jegyük még nincs, de remélik, hogy a helyszínen sem lesz késő beszerezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!