Nagykanizsa

2016.08.26. 13:37

Hatszázmillióból

Nagykanizsa – A múlt évben mintegy 600 millió forint értékű építészeti és műszerfejlesztési projekt valósult meg a pályázatok eredményeként a Kanizsai Dorottya Kórházban.

Pásztor András

A tegnapi projektzáró rendezvényen dr. Brünner Szilveszter főigazgató úgy fogalmazott: az elmúlt években az intézmény fantasztikus fejlődésen esett át, melynek köszönhetően nem csak a betegek ellátása javult nagy mértékben, de az orvoslétszám is gyarapodott a dél-zalai egészségügyi intézményben.

– A múlt év egyik jelenős fejlesztéseként több mint 250 millió forintból megújulhatott a szemészet, a fül-orr-gégészet, a központi radiológia és a központi labor eszközállománya – kezdte a részletes ismertetést dr. Brünner Szilveszter főigazgató. – Ezt követően immár hazai forrásból két komoly diagnosztikai eszköz beszerzésére került sor, a rendelkezésre álló közel 85 millió forintból egy C-íves röntgen átvilágító készüléket és egy digitális tüdőszűrő egységet vásárolt az intézmény. Emellett a járóbeteg-ellátás infrastruktúrális fejlesztése is megvalósult, melynek keretében az alagsori, a földszinti és az első emeleti részen sikerült kicserélni a közel 40 éves nyílászárókat. A pályázat keretében a szemészeti osztály teljeskörű építészeti felújítására is sor került, sőt ezen az osztályon az egynapos sebészet feltételeit is megteremtettük. Az év évgén pedig az intézmény informatikai rendszerét sikerült modernizálni. A szintén pályázat keretében elnyert mintegy 24 millió forintból több mint száz darab új számítógépet sikerült hadrendbe állítani, amelynek eredményeként szinte valamennyi osztályra új, modern eszközök kerültek, illetve az intézmény területén az ingyenes wifi-használat is megvalósult, amit a betegek előszeretettel használnak is.

Cseresnyés Péter államtitkárnak (balról a harmadik) a radiológiai osztály  új röntgen átvilágító berendezését mutatja dr. Brünner Szilveszter főigazgató (balról a második)

A projektzárón részt vett Cseresnyés Péter államtitkár, a térség parlamenti képviselője is, aki hangsúlyozta: noha a Kanizsai Dorottya Kórház besorolása szerint városi kórháznak minősül, azonban ellátási területét és most már műszerezettségét tekintve is vetekszik a megyei kórházakkal. Az államtitkár ugyanakkor arra is emlékeztette a jelenlévőket, hogy a tavalyi közel 600 millió forintos beruházás egy tudatos fejlesztés eredménye, hiszen az elmúlt nyolc évben mintegy 6 milliárd forint érkezett a kanizsai kórházba.

– Reményeim szerint a kórház fejlesztése nem áll le, az intézmény eszközparkjából ugyanis még hiányzik egy MRI berendezés – mondta sokat sejtetően Tóth Nándor alpolgármester, aki a főigazgatóval, illetve az államtitkárral egyetemben köszönetét fejezte ki a kórházi dolgozóknak azért, hogy az egészségügy morális viharában is képesek áldozatos munkát végezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!