Nagykanizsa

2016.09.20. 18:07

Hívnak a szép zalai erdők

Nagykanizsa – Október 3. és 9. között kerül sor az Erdők Hete immár hagyományos programsorozatára – Zalában is.

Horváth-Balogh Attila

A Zalaerdő Zrt. szervezésében október 5-7-ig a Budafai Arborétumba csoportokat várnak vezetett túrákra. Óvodás és iskolás csoportokat invitálnak a csömödéri erdei vasút megállójánál kialakított „A Göcsej kincsei: erdő, fa és erdei vasút" kiállításra is. Lentiben, a Vadvirág tanösvényen az őszi erdőt mutatják be.

Október 5-én a Lenti Erdészet munkatársai hívják a látogatókat a zajdai erdőtömb megtekintésére. Obornakon az erdészeti munkák sokszínűségébe lehet bepillantani, a Zalakarosi Parkerdőben vezetett túra lesz. Nagykanizsán, az Alsóerdei Madár-tanösvényen szintén vezetett túrát tartanak.

Október 4-én és 5-én a Bajcsai Csemetekert látogatható, 6-án és 7-én a zalacsányi Körtvélyesi Tanösvényen túrázhatunk. Harmadikán és 7-én az egerszegi Alsóerdőn, 6-án a nagykapornaki remetekertben, 8-án a Töllős-tanösvényen, Szentgyörgyvölgy és Magyarföld között lesz túra, október 9-én pedig Lenti és Csömödér között a Nagykanizsai Fúvószenekarral közös vonatozásra várják a látogatókat.

A programokra előzetesen jelentkezni kell.

Címkék#Erdők Hete

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!